فرآیند تولید ورق سیاه در کارخانه

فرآیند تولید ورق سیاه در کارخانه

اسلب برای تبدیل شدن به ورق سیاه مراحل زیر را طی می‌کند:

  1. مرحله اول : ابتدا اسلب را در کوره‌ی کارخانه که دمای بسیار بالایی بین 1200- 1250 دارد، وارد می‌کنند. دمای اسلب در کوره آن قدر بالا می‌رود که مقاومت خود را از دست دهد و شکل پذیر شود.
  2. مرحله دوم : تختال فولادی نیم مذاب را از میان غلتک‌هایی که خلاف جهت یکدیگر در حرکت مداوم هستند، عبور می‌دهند. تختال قرار گرفته میان فشار غلتک‌ها پهن میشود، ضخامتش کمتر و طولش بیشتر می‌شود. فشار غلتک‌ها همچنین باعث می‌شود ورق تولید شده‌ی نهایی خواص فیزیکی و مکانیکی ارتقا یافته‌ی داشته باشد.
  3. مرحله سوم : حال دوباره تختال را تا حدود 1200 درجه سانتیگراد حرارت می‌دهند تا عیوب ریز ساختاری موجود در ورق نهایی را برطرف کنند.
  4. مرحله چهارم : سپس نوبت به مرحله پوسته زدایی با آب می‌ر‌سد. پس از خروج اسلب از کوره یک لایه پوسته‌ی اکسیدی روی سطح اسلب را می‌پوشاند، این پوسته را در مرحله پوسته شویی با آب از بین می‌برند.
  5. مرحله پنجم : تختال‌های که دو مرحله‌ی قبل را پشت سر گذاشته‌اند، حال باید تحت فرآیند نورد خشن قرار بگیرند. در این مرحله تختال‌ها را از میان 2 تا 4 غلتک عبور میدهند. تا بار دیگر ضخامت آن 15 تا 30 درصد کاهش پیدا کند. شایان ذکر است در این مرحله از نورد دما بسیار بالا است.

تبدیل اسلب به ورق سیاه (مراحل پایانی )

 

بعد از عبور از مرحله خشن، تختال‌ها وارد جعبه‌های کلاف می شود و یا مستقیماً وارد قفسه‌های نورد نهایی خواهند شد. جعبه‌های کلاف موجب خرد شدن پوسته‌ها، یکنواختی دما، ارتقا ظرفیت تولید و خواص مکانیکی ورق سیاه خواهند شد. پس از گذراندن این مرحله ورق از حالت کلاف خارج می‌شود.

 

  1. بعد از عبور از مرحله خشن، تختال‌ها وارد جعبه‌های کلاف می شود و یا مستقیماً وارد قفسه‌های نورد نهایی خواهند شد. جعبه‌های کلاف موجب خرد شدن پوسته‌ها، یکنواختی دما، ارتقا ظرفیت تولید و خواص مکانیکی ورق سیاه خواهند شد. پس از گذراندن این مرحله ورق از حالت کلاف خارج می‌شود.
  2. ورق‌ها مجدد با آب پوسته زدایی و برای مرحله‌ی نهایی آماده می‌شوند.
  3. در آخرین مرحله 5 تا 7 قفسه با 4 غلتک برای نورد نهایی تعبیه می شود. ورق‌ها با عبور از میان این قفس‌ها و غلتک‌ها که سرعتی بین 10 تا 20متر بر ثانیه دارند، ضخامتی بین 4 تا 4 میلیمتر پیدا می‌کنند.
  4. ورق‌های تولیدی با شرایطی تحت کنترل روی میزهای خنک کننده قرار می‌گیرند تا دمای آن‌ها کاهش پیدا کند. در واحد خنک کاری دمای ورق از حدود 850 درجه سانتیگراد تا دمای 580 کاهش می یاید تا بتوان آن‌ها را کلاف پیچ و برای بارگیری و ارسال اماده نمود.
نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
فرآیند تولید ورق سیاه در کارخانه
بستنباز کردن