کاشت میلگرد چیست؟ + بررسی عوامل موثر بر قیمت

در سال‌های اخیر، نوسانات قیمت میلگرد به شدت تحت تاثیر تغییرات قیمت آهن اسفنجی، هزینه‌های تولید و واردات، و حتی تحولات اقتصادی جهانی قرار گرفته است. همچنین با افزایش تقاضا برای پروژه‌های عمرانی، می‌بایست با دقت به روندهای بازار و پیش‌بینی تغییرات قیمت توجه داشت.

کاشت میلگرد چیست؟

کاشت میلگرد یا آرماتور به عملیاتی گفته می‌شود که در آن پس از سوراخ نمودن قسمت‌هایی از بتن، اقدام به قرار دادن، چسباندن و نصب میلگرد می‌نمایند. این روش معمولاً در پروژه‌هایی با محدودیت دسترسی و در مواردی که تخریب و بازسازی غیرممکن است، به‌عنوان یک راه‌حل مؤثر انتخاب می‌شود.

البته باید در نظر داشت که این عملیات تنها برای سازه‌های بتنی قابل اجرا خواهد بود. در ضمن هدف از این عملیات تقویت بتن در پروژه‌های تکمیل شده و نیز گسترش، توسعه و اصلاح ابعاد قسمت‌هایی از سازه است. کاشت میلگرد معمولاً در ستون‌ها و یا فونداسیون ساختمان اجرایی خواهد شد.

این عملیات اگر با رعایت اصول و به درستی اجرا شود، می‌تواند به صورت چشم‌گیری در افزایش مقاومت مقطع بتنی مؤثر واقع شود. استفاده از تکنولوژی‌های جدید در کاشت میلگرد مانند چسب‌های اپوکسی و روش‌های پیشرفته در سوراخ‌کاری و تزریق چسب، موجب بهبود کیفیت و کارایی این فرآیند شده است.

کاشت میلگرد در ستون

معمولاً در مواردی چون نیاز به اتصال تیرهای بتنی به ستون، اتصال قسمت جدیدی به آن و یا افزایش امتداد خود ستون نیاز به کاشت میلگرد در این قسمت از سازه خواهد شد. اما انجام این عملیات کار آسانی نیست.

برای کاشت میلگرد در این قسمت از سازه باید اطلاعاتی کاملی در مورد میلگردها و خاموت‌هایی که قبلاً در داخل ستون نصب شده‌اند، داشت. چرا که در غیر این صورت میلگردها با یکدیگر تلاقی پیدا کرده و کاشت میلگرد با شکست مواجه خواهد شد.

به همین منظور یا باید قبل از ساخت و تکمیل ستون، نقشه و تصویری از میلگردها ثبت و در دست باشد. و از آن برای محاسبه دقیق مکان کاشت میلگرد استفاده کرد و یا با استفاده از آزمون‌هایی چون آلتراسونیک محل دقیق نصب میلگردها را به دست آورد. البته توصیه می‌کنیم به دلیل حساسیت بسیار زیاد در سازه‌های بزرگ به نقشه‌های قبل از اجرای ستون اکتفا نکرده و حتماً آزمون‌های آلتراسونیک را انجام دهید.

با پیشرفت فناوری، استفاده از روش‌های مدرن مانند تصویربرداری لیزری و بررسی‌های دقیق مکان کاشت میلگرد با دقت بیشتری انجام می‌شود که این امر باعث افزایش دقت و سرعت در اجرای پروژه‌ها شده است.

در نظر داشته باشید که میلگردها را می‌توان هم به صورت عمودی و هم افقی در ستون‌ها کاشت. برای مشاهده قیمت آنلاین میلگرد به منوی صفحه اصلی سایت آرادآهن مراجعه نمایید.

کاشت میلگرد در بتن

به منظور کاشت میلگرد در قسمت‌هایی از بتن باید تمامی مراحل زیر به دقت انجام گیرد:

  1. آماده سازی: پیش از شروع عملیات باید مکان مورد نظر کاملاً تمیز و محل از هر گونه شن، ریگ، گرد و خاک و … پاکسازی شود.
  2. ارزیابی بتن: پس از اینکه محل آماده شد باید از خشک بودن کامل بتن اطمینان حاصل کرد. البته منظور این است که عمق بتن کاملاً خشک باشد، وگرنه وجود کمی نم بر روی سطح بتن مشکلی ایجاد نمی‌کند.
  3. سوراخ کاری بتن: در این مرحله با استفاده از دستگاه دریل یا مغزه‌گیر بتن سوراخ می‌شود. البته ابعاد سوراخ باید از قبل محاسبه شوند. معمولاً اگر برای کاشت میلگرد از چسب استفاده شود، باید فضای موردنیاز برای چسب را نیز در نظر گرفت و از این رو سوراخی با قطری 4 تا 6 برابر قطر میلگرد ایجاد کرد.
  4. پاکسازی سوراخ: در این مرحله ابتدا با دستگاه‌های مخصوص مکش هوا، گرد و خاک‌ها از داخل سوراخ خارج شود و سپس با کمک فرچه‌های سیمی داخل سوراخ تمیز کاری انجام می‌شود. این کار تا پاکسازی کامل سوراخ تکرار خواهد شد.
  5. تزریق چسب: چسب‌های که به منظور کاشت میلگرد مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً از جنس رزین‌های اپوکسی دو جزیی انتخاب شود و با استفاده از تفنگ‌های مخصوصی به داخل سوراخ تزریق خواهند شد.
  6. کاشت میلگرد: در این مرحله بعد از پاکسازی میلگرد از گرد و خاک و آثار زنگ زدگی، آن را به آهستگی می چرخانند و با فشار ملایم در سوراخ فرو می‌کنیم تا کاملاً سطح آن با چسب آغشته شود.

برای اطلاع از قیمت میلگرد برندهای مختلف با شماره‌ی مندرج در سایت تماس بگیرید.

ضوابط کاشت میلگرد 

انجام عملیات کاشت میلگرد نیاز به محاسبات فنی و مهندسی بسیار و در لحاظ قوانین دقیقی است که در صورت سهل انگاری سازه را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد. در ادامه به برخی از این ضوابط اشاره خواهیم داشت:

  1. عمق سوراخ، قطر میلگرد، تعداد میلگرد، مقدار چسب مورد نیاز، فاصله‌ی بین هر میلگرد و … باید به صورت دقیق و مطابق با اصول مهندسی و ضوابط تعیین شده محاسبه شود.
  2. فاصله‌ی میان میلگردها باید حداقل از 5 برابر قطر میلگرد بیشتر در نظر گرفته شود.
  3. در صورتی که میلگرد به منظور امتداد ستون کاشته می‌شود، باید نسبت سطح مقطع آن به سطح مقطع ستون 0.8% تا 8% باشد.
  4. به منظور محافظت از میلگرد کاشته شده در برابر رطوبت و سایر عوامل محیطی باید از پوشش بتنی یا کاوری استفاده نمود.
  5. در عضوهای فشاری باید حداقل از 4 میلگرد به منظور کاشت داخل خاموت مستطیلی شکل استفاده شود.

مناسب‌ترین قیمت آنلاین میلگرد کارخانجات مختلف کشور را از طریق منوی قیمت میلگرد در سایت آرادآهن مشاهده نمایید.

میلگرد مناسب از کجا بخریم؟

یکی دیگر از نکاتی که برای کاشت میلگرد باید در نظر داشت، استفاده از میلگردهای با کیفیت است. از این رو توصیه می‌کنیم به منظور تأمین این مقطع فولادی حساس تنها به مراکز معتبر مراجعه نمایید و از خرید مقاطع ناشناخته تنها به دلیل مناسب بودن قیمت میلگرد خودداری کنید.

همچنین می‌توانید به منظور سهولت و تسریع بخشی در خرید و تأمین میلگرد مورد نیاز، به صورت آنلاین و یا تلفنی سفارشات خود را در بازرگانی آرادآهن ثبت نمایید. این بازرگانی انواع میلگرد را با تضمین کیفیت و قیمت‌های بسیار مناسب در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای شما ارسال خواهد کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا استعلام قیمت میلگرد امروز با شماره‌ی 03134055 تماس بگیرید.

سوالات پر تکرار 

1. کاشت میلگرد چیست؟

کاشت میلگرد به عملیاتی گفته می‌شود که در آن پس از سوراخ‌کاری بتن، میلگرد در داخل سوراخ قرار داده و با چسب مخصوص تثبیت می‌شود.

2. چرا باید میلگرد را در بتن کاشت؟

میلگرد در بتن کاشته می‌شود تا به تقویت و بهبود مقاومت سازه‌های بتنی کمک کند، به‌ویژه در پروژه‌های بازسازی و تعمیرات.

3. چه عواملی باید در کاشت میلگرد رعایت شود؟

در کاشت میلگرد باید عواملی مانند عمق سوراخ، قطر میلگرد، نوع چسب و فاصله میلگردها از یکدیگر به‌دقت محاسبه و رعایت شود.

4. آیا کاشت میلگرد برای همه نوع بتن مناسب است؟

کاشت میلگرد به‌طور معمول برای بتن‌های قدیمی و پروژه‌هایی که نیاز به تقویت دارند، استفاده می‌شود، ولی در بتن‌های تازه ساخته‌شده معمولاً نیازی به این عملیات نیست.

5. بهترین میلگرد برای کاشت چیست؟

برای کاشت میلگرد باید از میلگردهای با کیفیت و استاندارد استفاده کرد. این میلگردها باید مقاومت بالا و قابلیت اتصال خوب با چسب را داشته باشند.

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
کاشت میلگرد چیست؟ + بررسی عوامل موثر بر قیمت
بستنباز کردن