حتما شما هم شنیدهاید که کاروبار آهن فروش ها همیشه سکه است؛ اما آیا حقیقت دارد؟ اصلا چالشها و ریسکهای راه اندازی شغل آهن فروشی چیست؟ حداقل سرمایه برای آهن فروشی چقدر است و آیا سود و سرمایه اولیه برای آهن فروشی با هم همخوانی دارند؟ اگر قصد انتخاب این شغل را دارید، باید بدانید که سود آهن فروشی خوب است و درآمد زیادی دارد؛ اما نه برای همه و نه همیشه.
هرکسی نمیتواند در این شغل موفق شود؛ چون در آهن فروشی هم مثل خیلی از مشاغل دیگر سود و زیان با یکدیگر همراه هستند. پس کسی در این حرفه موفق میشود که بیگدار به آب نزند و بتواند در شرایط نابهسامان اقتصادی کشور اوضاع را به خوبی مدیریت کند. بیایید تا در ادامه بیشتر مزایا، معایب، چالشها و رازهای موفقیت در این حرفه را بررسی کنیم.
مزایا و معایب شغل آهن فروشی
به عنوان یک آهن فروش کاری که باید انجام بدهید، بسیار ساده به نظر میرسد. شما باید در آهن فروشی خود انواع آهنآلات و آلیاژهای آن، از تیرآهن و میلگرد گرفته تا نبشی و ناودانی و… را از کارخانجات، معادن، تولیدکنندگان و غیره تامین کنید. سپس این مقاطع را به دست مصرفکنندگان و مشتریان برسانید. البته این کار ساده مزایا و معایب خاص خود را دارد.
مزایای شغل فروش آهنآلات
آن چه در مورد شغل آهن فروشی شنیدهایم و میدانیم بیشتر مربوط به مزایای آن است. مزایایی که باعث میشود خیلیها آهن فروش بودن را به عنوان شغل خود انتخاب کنند. مزایایی مثل:
سود و درآمد بالا: آهنآلات کالاهایی باارزش محسوب میشوند. قیمت آهن آلات برحسب وزن آنها محاسبه میشود و از آنجایی که وزن زیادی دارند، نرخ بالایی پیدا میکنند. از طرف دیگر، خریدوفروش این مقاطع میتواند 2 تا 5 درصد سود نصیب شما کند. پس اگر در معاملات بزرگ انجام دهید، درآمد سرشاری از آهن فروشی پیدا میکنید.
میزان تقاضای بالا و دائمی: مقاطع آهنی کاربردهای بسیار زیادی دارند. به همین دلیل بازار آهن فروشی همیشه داغ است. به خصوص که موارد کاربرد آهن آلات اساسی است و هیچوقت قابل حذفشدن نیست. البته ممکن است در فصولی از سال میزان تقاضا با افت روبهرو شود؛ اما در کل آهن فروش نباید چندان نگران فروش مقاطع باشد. برای اطمینان بیشتر به این آمار توجه کنید که میزان مصرف جهانی محصولات فولادی در سال 2009 به 178.9 کیلوگرم به ازای هر نفر رسیده است.
حفظ ارزش سرمایه در تورم: اگرچه سرمایه اولیه برای آهن فروشی زیاد است؛ اما در مقابل راه اندازی شغل آهن فروشی یک مزیت دارد؛ در این شغل سرمایه شما در طول زمان حفظ میشود. آهنآلات از جمله محصولاتی هستند که قیمت آنها به صورت روزانه و کاملا تابع نرخ ارز افزایش پیدا میکند. بنابراین، وقتی که سرمایه خود را برای خرید این مقاطع صرف میکنید، در طول زمان نباید نگران ازدسترفتن ارزش اولیه آن بر اثر تورم باشید.
بدون محدودیت زمانی برای فروش مقاطع: مقاطع آهنی تاریخ مصرف ندارند. در انبارهای مناسب میتوانید بدون محدودیت زمانی و نگرانی از خرابشدن آنها را در آهن فروشی خود نگهداری کنید. سپس در بهترین زمان ممکن و با بیشترین سود آنها را بفروشید.
معایب شغل آهن فروشی
تا این جا مزایای شغل آهن فروش ها را مورد بررسی قرار دادیم؛ اما معایب این شغل چیست؟
بالابودن سرمایه اولیه برای آهن فروشی: با توجه به بالابودن سود آهن فروشی طبیعی است که برای راه اندازی شغل آهن فروشی نیاز به سرمایه بالایی باشد. سرمایهایی که در ادامه کار هم باید در گردش بماند.
ریسک زیاد: آهن فروشی با توجه به نوسانات قیمتی زیاد این مقاطع با ریسک بالایی همراه است. به خصوص که مبالغ هنگفتی هم در معاملات جابهجا میشوند.
زحمت و فشار کاری بالا: تامین مقاطع، هماهنگی برای حملونقل، رسیدگی به امور انبار و کارکنان، مذاکره با مشتریان و غیره مسلما نیاز به انرژی زیادی دارد و شما را به عنوان آهن فروش ساعات طولانی از روز مشغول میسازد.
بالابودن هزینههای نگهداری: آهنآلات معمولا حجم زیادی دارند. به همین دلیل باید برای انبارداری آنها هم مکان بزرگی را درنظر بگیرید. اجاره یا خرید این انبار در هر صورت هزینه زیادی روی دست شما میگذارد. بهعلاوه، باید انبار آهن فروشی را هم به قفسه، لیفتراک و غیره تجهیز کنید؛ چون که
وزن میلگرد، تیرآهن و سایر مقاطع نسبتا زیاد است و جابهجاکردن آنها مشکل. به این مخارج، هزینههای حملونقل آهنآلات را هم اضافه کنید که مبالغ قابل توجهی هستند.
چالشهای که بر سر راه آهن فروش ها قرار میگیرد
با این که معایب شغل آهن فروشی کم نیست؛ اما باز هم در مقایسه با مزایای این شغل و در مقایسه با مشکلات سایر کسبوکارها قابل چشمپوشی است. اگر شما هم موافق هستید، باید بعد به سراغ گام بعدی بروید. یعنی به عنوان یک آهن فروش با چالشهایی را که احتمالا بر سر راهتان قرار میگیرند، آشنا شوید تا بتوانید از حالا برای مدیریت آنها برنامهریزی کنید.
.