لوگو آرادآهن
Search

لیست کارخانه ها

031-34055

تماس با ما

ارتباط با ما

دانشنامه

031-34055

وزن پروفیل زد در سایزهای مختلف

وزن پروفیل زد

فهرست مطالب

یکی از پرفروش‌ترین پروفیل‌ها در صنعت آهن‌آلات، پروفیل Z است و دلیل آن جز مورد استفاده قرار گرفتن در طیف وسیعی از کاربردها نیست؛ به همین خاطر قصد داریم در ابتدا به معرفی وزن پروفیل z در سایز و ضخامت‌های مختلف بپردازیم و در ادامه به اطلاعات بیشتری از این پروفیل و عوامل موثر بر وزن پروفیل زد دست یابیم.

معرفی جدول وزن پروفیل زد:

همانطور که در مقدمه نیز بیان کردیم برای تعیین وزن پروفیل زد از ضخامت و سایز آنها استفاده می‌شود؛ به بیان ساده‌تر این دو عامل از اصلی‌ترین موارد تعیین کننده وزن پروفیل z می‌باشد که به شرح زیر است:

وزن پروفیل زد ۱۶

ردیفسایزضخامتوزن هر یک متر (کیلوگرم)
۱Z - 16۲۴.۸۵۲
۲Z - 16۲.۵۶.۰۲۵
۳Z - 16۳۷.۲۰۸

وزن پروفیل زد ۱۸

ردیفسایزضخامتوزن هر یک متر (کیلوگرم)
۱Z - 18۲۵.۱۸۰
۲Z - 18۲.۵۶.۴۵۴
۳Z - 18۳۷.۷۲۲

وزن پروفیل زد ۲۰

ردیفسایزضخامتوزن هر یک متر (کیلوگرم)
۱Z - 20۲۵.۴۷۵
۲Z - 20۲.۵۶.۸۰۵
۳Z - 20۳۸.۱۴۳
۴Z - 20۳.۵۹.۴۷۳

وزن پروفیل زد ۲۲

ردیفسایزضخامتوزن هر یک متر (کیلوگرم)
۱Z - 22۲۵.۷۸۸
۲Z - 22۲.۵۷.۱۹۵
۳Z - 22۳۸.۶۱۲
۴Z - 22۳.۵۱۰.۰۱۹

معرفی پروفیل زد:

بعد از بیان وزن پروفیل z در سایزهای مهم، به معرفی خصوصیات بیشتری از این محصول فولادی می‌پردازیم.

این پروفیل در دسته پروفیل‌های ساختمانی و باز قرار دارد که از مهم‌ترین مزایای آن میتوان به بالا بودن ظرفیت بار، کیفیت پایدار، تولید سفارشی آن با توجه به نیاز مشتریان، نصب آسان اشاره کرد. به علاوه، مناسب بودن وزن پروفیل زد باعث کاهش وزن کل اسکلت فلزی هم می‌شود.

از استانداردهای بکار رفته شده در تولید پروفیل Z میتوان به روش نورد سرد با استفاده از ورق‌هایی چون ورق سیاه با استاندارد ملی به شماره ۳۶۹۴ و ورق روغنی با استاندارد ملی به شماره ۵۷۲۲ نام برد؛ پس میتوان نتیجه گرفت که وزن پروفیل z از اهمیت بالایی برخوردار است که باید به آن توجه شود.

مورد بعدی که بعد از وزن پروفیل زد باید بدانید، کارخانه‌های تولیدکننده است؛ اصلی‌ترین کارخانه‌های تولیدکننده این محصولات پروفیل زد آسیا، لوله و پروفیل حداد گستر، سریر صنعت امیر و صنعت کرن به شمار می‌روند.

وزن پروفیل زد

مشخصات ظاهری پروفیل‌های زد:

بعد از معرفی وزن پروفیل z و تعریفی از آن به سراغ مشخصات ظاهری آن می‌رویم؛ از مشخصات ظاهری پروفیل‌های زد میتوان به دو بخش تشکیل‌دهنده بال‌ها اشاره کرد که با توجه به استاندارد معمول تولید آنها، در دو سایز ۲.۵ در ۵ سانتی‌متر تولید می‌شود اما این ابعاد در صورت طراحی ویژه یا نیاز مشتریان، می‌تواند تغییر کند که مشخص است روی وزن پروفیل زد هم اثر می‌گذارد.

مورد دیگری که در شکل ظاهری این نوع پروفیل‌ها وجود دارد، پانچ لوبیایی شکل آن است که امکان حرکت و تنظیم کردن پروفیل‌های Z را مهیا ساخته و برای دستیابی به اندازه استاندار آنها لازم است به جدول اشتال وزن پروفیل z مراجعه کرد.

جالب است بدانید که زاویه بین بال‌های پروفیل زد که به صورت رایج در بازار یافت می‌شود، ۹۰ درجه بوده و در صورت نیاز به طراحی خاص این زاویه تغییر پیدا خواهد کرد. این زاویه روی وزن پروفیل زد اثر نمی‌گذارد؛ اما قطعا کاربرد آن را مشخص می‌کند.

البته این هم بدانید که رایج‌ترین سایز این محصولات در بازار و همچنین مراکز معتبر آنلاین ۱۸، ۲۰ و ۲۲ است که اگر نیاز به سایز دیگری داشته باشید باید با مشخص کردن طول، عرض، ارتفاع و دیگر مشخصات مربوط به پروفیل Z، آن را سفارش دهید که در این صورت وزن پروفیل زد نیز تغییر خواهد کرد.

نحوه تولید پروفیل زد:

از بحث وزن پروفیل زد و آشنایی با آن که بگذریم به نحوه تولید آن می‌رسیم که شامل مراحل زیر است:

  • در ابتدا ورق با ضخامت مورد نیاز را در خط تولید قرار می‌دهند؛ این هم بدانید که اگر از ورق سیاه برای تولید پروفیل زد استفاده گردد، از ورق‌هایی با ضخامت کم استفاده می‌شود و در غیر اینصورت از همان ابتدا ورق‌های گالوانیزه با ضخامت مناسب را وارد خط تولید می‌کنند. ضخامت این ورق با وزن پروفیل زد رابطه مستقیمی دارد.
  • بعد از تهیه ورق، به کمک یک جرثقیل سقفی کویل ورق در محور دستگاه‌های کلاف بازکن قرار می‌گیرد و باتوجه به سایز پروفیل مورد نیاز دستگاه نواربری، ورق‌ها را برش می‌زند.
  • بعد از برش، ورق‌ها با دستگاهی به نام کلاف کردن جمع و آماده ورود به خط پرس می‌شوند.
  • مقداری از لبه‌های دو طرف رول به دلیل داشتن عرض ۱ یا ۱.۲۵ به صورت ضایعات بریده می‌شود.
  • حال با دستگاه‌های پرسی چون رول فرمینگ و بریکت، پروفیل‌های زد آماده شکل‌دهی می‌شوند.
  • بعد از شکل‌دهی، ورق‌ها در اندازه ۶ متری برش و پس از بسته‌بندی، بندیل‌های این نوع پروفیل به صورت مستقیم برای صادرات به خارج و یا نگهداری در انبار فرستاده می‌شود.
  • در آخر با توجه به وزن پروفیل z، قیمت گذاری آن هم انجام خواهد شد.
وزن پروفیل زد در سایزهای مختلف

کاربردهای مهم پروفیل زد:

تا اینجا با مهم‌ترین موضوعاتی چون وزن پروفیل z، مشخصات و همچنین مراحل تشکیل‌دهنده آن صحبت کردیم؛ در نتیجه با توجه به موارد گفته شده میتوان کاربردهای مهم پروفیل زد را اینگونه توصیف کرد:

  • با توجه به مناسب بودن وزن پروفیل زد، مهم‌ترین نوع مقطع به کار رفته شده در پوشش سقف سالن‌های بزرگی چون کارگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، پارکینگ‌ها، انبار و سوله‌ها است.
  • استفاده از این پروفیل در ساخت چهارچوب پنجره، درب‌های چوبی و MDF، ستون‌های مقاطع مرکب، ایستگاه‌های سوخت‌رسانی و اتوبوس رایج است.
  • با توجه به استحکام بالا و مناسب بودن وزن پروفیل زد، از این مقطع برای تقویت تیر و به طور کلی سازه‌های فلزی بدون سنگین شدن آن‌ها استفاده می‌شود.
  • به عنوان پشتیبانی برای باربرهای فلزی و لوله‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • استفاده از این پروفیل در ریل‌ها و اتصال سازه‌های اسکلت فلزی هم دیده می‌شود.

وزن زد ۱۸

وزن پروفیل زد ۱۸ بسیار مناسب است و از این رو یکی از پرمصرف‌ترین سایزهای مقطع z به شمار می‌رود. به طور کلی این پروفیل دارای سه ضلع است که به شکل حرف انگلیسی Z به یکدیگر متصل شده‌اند و ابعاد آن‌ها روی وزن پروفیل z اثر می‌گذارد‌. ضلع میانی این پروفیل با نام جان شناخته می‌شود و اهمیت بیشتری در میزان استحکام آن ایفا می‌کند. دو ضلع دیگر بال نام دارد و در دو طرف ضلع جان متصل شده‌اند. در این پروفیل اندازه ضلع جان برابر با ۱۸ است و به همین دلیل به آن پروفیل زد ۱۸ گفته می‌شود. به دلیل متناسب بودن وزن پروفیل زد ۱۸ از آن به منظور افزایش استحکام و سقف سازه در بسیاری از پروژه‌های عمرانی استفاده می شود.

وزن پروفیل z سایز ۱۸ به ضخامت آن بستگی دارد و بر این مبنا مشخص می‌شود. به عبارت دیگر هرچه ضخامت اضلاع پروفیل بیشتر باشد، وزن پروفیل زد بالاتر می‌رود. به طور کلی این پروفیل در ضخامت‌های مختلف ۲، ۲.۵ و ۳ میلی‌متر تولید می‌شود که هر کدام به ترتیب ۵.۲، ۶.۵ و ۷.۷ کیلوگرم وزن دارند.

فرمول محاسبه وزن پروفیل z

وزن پروفیل z و دیگر مقاطع فولادی با قیمت آن‌ها رابطه مستقیمی دارد. از این رو اطلاع از این پارامتر برای بسیاری از مهندسان و مجریان پروژه‌های عمرانی اهمیت فراوانی دارد. به ویژه که وزن پروفیل زد روی هزینه‌های حمل و نقل این مقاطع هم اثر می‌گذارد. برای اطلاع از وزن پروفیل‌ها، علاوه بر مراجعه به جدول‌های وزنی می‌توانید از فرمول‌ها هم استفاده کنید. فرمول محاسبه وزن پروفیل z و دیگر انواع پروفیل براساس طول، عرض و ضخامت آن‌ها تعریف شده است.

۱۰۰۰ / ضخامت (میلی متر) * عرض (سانتی متر) * طول (سانتی متر) * چگالی = وزن پروفیل زد (کیلوگرم)

همان‌طور که مشاهده می‌کنید در فرمول وزن پروفیل زد از چگالی فولاد هم استفاده می‌شود. این چگالی به صورت تقریبی برابر با ۷.۸۵ گرم بر سانتی‌متر مکعب است. دقت داشته باشید که باید در فرمول وزن پروفیل z طول و عرض پروفیل را برحسب سانتی‌متر،؛ ولی ضخامت آن را براساس میلی‌متر وارد کنید.

وزن پروفیل z سایز ۱۸ به ضخامت آن بستگی دارد و بر این مبنا مشخص می‌شود. به عبارت دیگر هرچه ضخامت اضلاع پروفیل بیشتر باشد، وزن پروفیل زد بالاتر می‌رود. به طور کلی این پروفیل در ضخامت‌های مختلف ۲، ۲.۵ و ۳ میلی‌متر تولید می‌شود که هر کدام به ترتیب ۵.۲، ۶.۵ و ۷.۷ کیلوگرم وزن دارند.

معرفی انواع پروفیل‌ها برای خرید مستقیم پروفیل زد:

ما تا اینجای مطلب به مشخصات و اطلاعات مهمی از پروفیل‌های زد پرداختیم اما یکی دیگر از مسائل در خرید مستقیم زد از مراکز فروش آهن آلات، آشنایی با انواع و مشخصات آن است که عبارت است از:

  • پروفیل Z16

این پروفیل در ضخامت‌ ۲ میلی‌متر با وزن ۴.۹ کیلو گرم، ضخامت ۲.۵ میلی‌متر با وزن ۶ کیلو گرم و ضخامت ۳ میلی‌متر با وزن ۷.۲ کیلوگرم تولید می‌شود.

  • پروفیل Z18

این پروفیل در ضخامت‌ ۲ میلی‌متر با وزن ۵.۲ کیلو گرم، ضخامت ۲.۵ میلی‌متر با وزن .۵۶ کیلو گرم و ضخامت ۳ میلی‌متر با وزن ۷.۷ کیلوگرم تولید می‌شود.

  • پروفیل Z20

این پروفیل در ضخامت‌ ۲ میلی‌متر با وزن ۵.۵ کیلو گرم، ضخامت ۲.۵ میلی‌متر با وزن ۶.۸ کیلو گرم، ضخامت ۳ میلی‌متر با وزن ۸ کیلوگرم و ضخامت ۳.۵ میلی‌متر با وزن ۹.۵ کیلوگرم تولید می‌شود.

  • پروفیل Z22

این پروفیل در ضخامت‌ ۲ میلی‌متر با وزن ۵.۸ کیلو گرم، ضخامت ۲.۵ میلی‌متر با وزن ۷.۲ کیلو گرم، ضخامت ۳ میلی‌متر با وزن ۸.۶ کیلوگرم و ضخامت ۳.۵ میلی‌متر با وزن ۱۰ کیلوگرم تولید می‌شود.

وزن زد سوله

وزن پروفیل‌ زد در مقایسه با سایر پروفیل‌های فولادی به مراتب کمتری است. در واقع به صورت استاندارد وزن پروفیل z بین ۴ تا حداکثر ۱۰ کیلوگرم دارد. جالب اینجاست که در عین سبک بودن پروفیل زد، از استحکام بالایی هم برخوردار است و همین موضوع باعث شده که از این پروفیل به صورت گسترده در ساخت سقف سوله‌های صنعتی، ورزشی، و غیره استفاده شود. استفاده از این پروفیل باعث افزایش مقاومت دوچندان سازه در برابر نیروهای جانبی خواهد شد. البته علاوه بر مناسب بودن وزن پروفیل z، این مقطع مزایایی دیگری هم دارد. برای مثال: کم بودن وزن پروفیل زد، قیمت آن را هم مقرون به صرفه می‌کند. چرا که قیمت این مقطع فولادی در بازار براساس وزن آن اعلام می‌شود. هم‌چنین مزیت دیگر این پروفیل نصب آسان است که نیاز به زمان زیاد و فرایند پیچیده‌ای ندارد و تنها با استفاده از چند پیچ و مهره امکان پذیر است.

سایزضخامتh3h2h1وزن یک متر (kg/m)
۱۸۲۲۳۶۰۱۸۰۵.۱۷۲
۱۸۲.۵۲۳۶۰۱۸۰۶.۴۲۳
۲۰۲.۵۲۳۶۰۲۰۰۶.۴۲۳
۲۰۳۲۳۶۰۲۰۰۸.۱۲۸
۲۲۲.۵۲۳۶۰۲۲۰۷.۲۰۸
۲۲۲۲۳۶۰۲۲۰۸.۵۹۹

جمع‌بندی:

به انتهای مطلب تعیین وزن پروفیل زد و آشنایی با آن رسیدیم؛ پس نتیجه می‌گیریم که مواردی چون ارتفاع، ضخامت و نوع ورق استفاده شده تاثیر بسیاری در قیمت و همچنین وزن پروفیل‌ زد دارد.

اما دغدغه بسیاری از افراد برای تهیه مناسب وزن پروفیل زد و کیفیت بالای آنها، آگاهی  از منابع معتبر است که در اینجا می‌خواهیم شرکت تجاری و بازرگانی آراد آهن را معرفی کنیم؛ این شرکت یکی از بزرگترین مراجع خرید و فروش محصولات فولادی بشمار می‌آید که شما می‌توانید بهترین قیمت پروفیل Z به همراه بالاترین کیفیت و همچنین مناسب‌ترین وزن پروفیل زد که نزدیک به جدول اشتال است را از این مجموعه تهیه کنید.

از مزایای قابل توجه این مرکز خرید و فروش که باعث اعتماد مشتریان شده میتوان به ارائه مشاوره رایگان برای داشتن خریدی مناسب، به‌روز بودن قیمت محصولات و همچنین همکاری با کارخانه بزرگ و مطرح تولید محصولات فولادی اشاره کرد.

در نهایت برای خرید محصولات و آگاهی از وزن پروفیل زد و قیمت پروفیل زد می‌توانید از طریق چت آنلاین گفتگو، خرید محصول از سایت و حتی شبکه‌های اجتماعی چون تلگرام و یا اینستاگرام اقدام کنید.

سوالات متداول پرسیده شده

۱۰۰۰ / ضخامت (میلی متر) * عرض (سانتی متر) * طول (سانتی متر) * چگالی = وزن پروفیل زد (کیلوگرم)

پوشش سقف سالن‌های بزرگی، ساخت چهارچوب پنجره،تقویت تیر و به طور کلی سازه‌های فلزی،پشتیبانی برای باربرهای فلزی و لوله‌گذاری

اشتراک گذاری این مطلب:

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ثبت سفارش