ورق های رنگی در حقیقت ورق های گالوانیزه هستند که در طی دو مرحله رنگ آمیزی می شوند. این ورق ها در برابر خوردگی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار بوده و از زیبایی منحصر به فردی از نظر ظاهری برخوردار هستند. در حقیقت ورق های رنگی برای کار در محیط هایی که درصد رطوبت در آنجا بالا است بسیار مناسب تر می باشد. در بازار ورق های رنگی را با نام تجاری ورق پیش رنگ نیز میشناسند. ورق رنگی فولادی و کاربرد آن در ساختمانسازی و صنعت، بیشمار بوده و از انواع ورق رنگی، در صنایع مختلفی استفاده می کنند. در ادامه مشخصات و استانداردهای ورق رنگی را بیان کرده ایم.
مشخصات و استانداردهای ورق رنگی
مشخصات و استانداردهای ورق رنگی باید به گونه ای باشد که پاسخگوی نیاز صنایع مختلف باشد.ازآنجاییکه هدف از تولید ورق رنگی فولادی، پاسخ دهی به مقاومت مورد نیاز برای تحمل بار فشاری یا کششی نیست، از اینرو برای این ورقه ها ضخامت بالایی در نظر نمی گیرند. انتخاب نوع و ضخامت ورقه فلزی، باید متناسب با کاربرد مدنظر باشد. ورق های رنگی فولادی، در دو عرض ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتر تولید و روانه بازار می شوند. وزن هر رول از این ورق ها، بین ۴ تا ۹ تن است. ورق های رنگی فولادی، در شکلهای مختلفی اعم از ورق کرکره رنگی، ورق شیروانی، ورق هلالی یا ورق سینوسی – هشتی ساخته می شوند. همچنین در این ورقهها، تنوع رنگی بالا بوده و شامل رنگ های قرمز، آبی، سبز، سفید، قهوهای، قهوهای سوخته، صورتی، نقرهای، جگری، بنفش، زرد، کرمی و دیگر رنگ ها می باشند. امروزه انواع ورق رنگی در بیش از ۱۵ رنگ مختلف، تولید و روانه بازار می شود. ورق رنگی اصفهان از جمله بهترین ورق رنگی های ایران محسوب می شود.
مراحل تولید ورق رنگی
در این بخش از مطلب مراحل تولید ورق رنگی را شرح می دهیم. ورق، پس از خروج از خط تولیدی نورد سرد، به بخش پوشش دهی با روی می رود تا فرایند گالوانیزاسیون انجام شود. معمولاً روش مورد استفاده در گالوانیزه کردن، گالوانیزه گرم و غوطه وری در نمک های فلز روی است. در مرحله بعد، برای اطمینان از عاری بودن سطح، از هر نوع آلودگی سطحی، ورق را چربی زدایی کرده و پس از آن، ورق را خشک می کنند و آخر سر نوبت به رنگآمیزی ورق می رسد. ورق برای رنگآمیزی، در دو مرحله تحت پوشش های پلیمری قرار می گیرد. مرحله اول پوشش دهی با نام back coat یا پوشش زیرین شناخته می شود. مرحله دوم نیز با نام top coat یا پوشش رویی از آن یاد می گردد. ضخامت پوشش یا همان رنگ در مرحله اول ما بین ۷ تا ۱۵ میکرون است. در مورد ضخامت رنگ در مرحله دوم نیز، این مقدار در حدود ۲۰ الی ۲۵ میکرون است.
کاربرد ورق رنگی در ساختمان
یکی از بیشترین مصارف ورق رنگی فولادی، در صنعت ساختمانسازی به ویژه ساخت و نصب شیروانی ساختمان محسوب می شود. در حقیقت این ورق ها در نواحی جغرافیایی که میزان بارندگی و شدت رطوبت بالا دارند، بسیار محبوب هستند. کاربرد ورق رنگی در ساختمان سازی بسیار وسیع است. از جمله مهم ترین ویژگی این ورق ها که باعث کاربردی شدن آنها در ساخت و نصب شیروانی می شود، مقاومت بسیار بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی است. همچنین این ورق ها از زیبایی ظاهری چشم نوازی برخوردار بوده و به دلیل تنوع رنگ بالا مناسب با سلیقههای مختلف هستند. از دیگر کاربرد ورق رنگی در ساختمانسازی، می توان به سقف کاذب، بدنه پیش ساخت ها، انبار، کارگاه، کابینت و … اشاره کرد. به دلیل تفاوت در مراحل تولید این محصول با سایر ورق ها، قیمت ورق رنگی نسبت به قیمت ورق سیاه و ورق گالوانیزه بیشتر است و سبب افزایش هزینه های پروژه می گردد با این حال به دلیل مقاومت بالا و ظاهر زیبا همواره مورد توجه مصرف کنندگان بوده است. خوشبختانه مشخصات و استانداردهای ورق رنگی تولید شده در ایران با تولیدات سایر کشورها به عنوان یک رقیب جدی شناخته شده است.
کاربرد ورق رنگی در صنایع
کاربرد ورق رنگی در صنعت بسیار زیاد است. ورق رنگی در کارخانه های خودروسازی، بهعنوان مواد اولیه بکار می رود. از جمله مهم ترین مصارفی که دارند، تولید کانکس ها، کاروان ها، کانتینرها محسوب می شود. بیشتر افراد از کاربرد ورق رنگی در صنایع غافل هستند، در حالی که این وسایل بسیار حائز اهمیت هستند.
از ورق رنگی در ساخت صنایع فلزی نیز استفاده می شود. در صنایع فلزی، این ورق ها کاربردهای بی شماری دارند که از جمله مهم ترین آنها می توان به تولید بدنه رایانه و دستگاه های الکترونیک، ساختن کابینت و تجهیزات اداری، بدنه ماشین آلات صنعتی و دیگ های بخار، سردخانه ها و … اشاره کرد. برای تولید لوازمخانگی مانند لباس شویی، ظرف شویی، یخچال، آب گرمکن و اجاقگاز و … از این ورقههای رنگی استفاده می کنند. قابلذکر است بر روی ورق های رنگی مورد استفاده در یخچال و فریزر از یک لایه محافظ از جنس PVC یا PET بر روی رنگ نهایی استفاده می شود.
معرفی مرجعی برای خرید ورق رنگی
در حال حاضر ورق رنگی فولادی، توسط شرکت های داخلی مختلفی تولید و روانه بازار می شود. اگر به دنبال معرفی مرجعی برای خرید ورق رنگی هستید، میتوان گفت ورق رنگی فولاد مبارکه (که بهعنوان اولین و بزرگ تولیدکننده انواع محصولات فولادی در ایران شناخته میشود)، از محبوبیت بالایی در بازار برخوردار است. از دیگر برندهای با کیفیت و با سابقه درخشان که در حال حاضر در بازار فعالیت دارند، می توان به گروه صنعتی فولاد بهمن قائم شهر، کارخانه هفت الماس قزوین و کارخانه نورد و لوله سمنان اشاره کرد. مشخصات و استانداردهای ورق رنگی هر کدام از کارخانه ها در سایت های هر شرکت موجود است. هر کدام از این محصولات را می توانید از یکی از بزرگترین مراجع فروش آهن آلات در ایران یعنی آراد آهن تهیه نمایید. فروش ورق رنگی در ایران با توسعه صنایع مختلف روز به روز در حال افزایش است. با خرید ورق رنگی از آراد آهن این اطمینان را به شما می دهیم که شما با نازل ترین قیمت ورق رنگی تهیه کرده اید.